Халфът на националния отбор Симеон Славчев отдаде поражението от Франция на стъписването в първия половин час на двубоя. Но според него, след почивката сме показали истинското си лице. 

"Първите минути бяхме респектирани, 30 минути не можахме да се концентрираме. Но после намерихме нашия ритъм и дори показахме повече от игрите, които преди това показахме. Трябва да признаем, че Франция е в Топ 3 на света на отборите, второто полувреме те нямаха точен удар към вратата." 

"Благодаря на момчетата, раздадохме се и показахме, че можем. В следващия мач трябва да затвърдим впечатленията и да победим", заяви Славчев и благодари на феновете за присъствието им на стадиона. 

"Дяволът не е толкова черен, по едно време даже повече владеехме топката. Трябва да продължаваме в този дух и да градим отбор. Искам да изкажа благодарности на феновете за присъствието им. Мисля, че ги зарадвахме, надявам се да оценяват, че играхме срещу силен отбор, който надиграхме след почивката. Мисля, че ни чака светло бъдеще", заяви халфът и коментира мача с Беларус в Минск през юни. 

"Всички знаем, че ни е яд за мача с Беларус, ако бяхме взели победа там, щеше да е съвсем различно. Можеше да ни даде и повече сили дори за битката с французите. Видя се, че не сме толкова далеч от класата и възможностите на съперниците", завърши Славчев.