Отказалият се от участие в националния отбор на България капитан, Ивелин Попов, даде пространно интервю за официалния сайт на клубния си тим Ростов. В него българинът коментира своето решение, споделя впечатленията си от руското първенство, защо Ростов е по-специален отбор за него, както и за съотборниците си и, разбира се, за върлуващия коронавирус, който спря спорта по света.

"Много дълго мислех върху решението да спра и разбрах, че е необходимо. Много хора в България мислят, че е време да се даде път на младите. Някои ми гледат паспорта и казват, че 32 години вече са много за националния отбор. Аз работих с най-добрите треньори в Русия и нито един от тях не гледаше паспорта. Ако ти постигаш резултати, какво значение има? Но има хора, които мислят по друг начин. Няма проблеми, аз няма да говоря лоши неща за тях. На всички им благодаря", заяви Ивелин.

Попето призна, че мотивацията му да бъде един от най-добрите футболисти в руското първенство са феновете на Ростов и семейството.

Lap.bg
34 снимки

"Имам вътрешна мотивация, която в момента ми е достатъчна. Искам да постигна възможно най-добри резултати с Ростов. Целият клуб и привържениците ни заслужават тази година да стигнем до европейските турнири. Вярвам, че ще направим всичко необходимо това да се случи. Сега психологически ни е тежко, защото не знаеш кога шампионатът ще бъде възобновен и ще може да се играе. Малък плюс за нас е това, че миналата седмица тренирахме. Знам, че по-голямата част от отборите от руската Висша лига вече две седмици са в пауза", заяви Попов по повод ситуацията в отбора.

"Когато спряха първенствата в Европа, очаквах това да стане и в Русия. Отнасям се към цялата тази ситуация с разбиране. Важното в момента е здравето на хората, а ние просто чакаме кога ще излезем на терена. Относно първенствата смятам, че всяка страна сама трябва да реши съобразно ситуацията –  колко са заболелите, какво е нивото на опасност за жителите. Решението трябва да се вземе съобразно това. Аз искам да доиграем сезона в Русия, но нищо не зависи от нас. Ще видим какво ще се случи."

"Подобно прекъсване след три месеца зимна пауза преди това е сериозен минус за футболистите. Готвехме се за пролетта, видяхте и колко публика имаше. На първите два домакински мача имаше сумарно 70 хиляди души. Неотдавна гледахме Ювентус - Интер. На терена са световни звезди, а без публика имаш усещането, че играят контрола", казва още Ивелин Попов.

Lap.bg
43 снимки

От месец октомври 2019-а година Попов е капитан на Ростов, което е голяма оценка, призна българинът. 

"Ако говорим за моята кариера, то аз съм бил капитан и в младежкия и в националния отбор на България. А също така и в клубовете, в които съм играл. За мене е огромна чест и отговортност да бъда капитан на Ростов. Това означава, че треньорският щаб и отборът ми се доверяват, а това е много висока оценка."

"За да бъдеш капитан, най-важното е да си честен и отговорен. Когато излизаш с лентата на терена, ти трябва да даваш пример с действията си. Трябва да даваш всички свои сили, за да постигне отборът резултат, да поведеш момчетата след себе си", допълни Попето.

През октомври, Попето покани целия отбор на рождения си ден, което бе първо подобно отбелязване за футболиста. 

"Да ви кажа честно, за първи път правя такова нещо. Никога не съм отбелязвал толкова мащабно рождения си ден. Знаете ли, когато дойдох тук, усетих, че има нещо особено в този отбор. Винаги ще го помня този рожден ден. Наистита Ростов е специален отбор за мен" , заяви българинът.