„Най-важното за нас беше да опознаем тези момчета като характери, чисто човешки. Направихме две тренировки, истински така да се каже, от които чисто футболно малко неща можем да направим. По-важното е да опитаме да им вкараме в главите това, което трябва да се случи на тези два мача, а именно борбата и себераздаването“, заяви националният селекционер Петър Хубчев на заминаване за Франция, където утре вечер България гостува на домакините от 21.45 часа в мач от световните квалификации.

„Четох едно изказване на Димитър Димитров- Херо, който е абсолютно прав, че много говорим напоследък за борба и себераздаване, но футболът е сбор от други компоненти. Другото вече – отборното и колективните действия, да не кажа 100% се доверявам на момчетата в националния тим. Всички тренираха на 100% вчера и онзи ден. Да, тръгвам с около 95% сигурност от тези 11, които ще започнат поне първия мач“, коментира още Петър Хубчев и продължи:

„Видях в очите на 7-8 човека тази надежда и този огън, за който говорим непрекъснато. Чух някои от тези разговори, които те провеждат по между си. Има някаква надежда. Аз тръгвам като абсолютен реалист. Смятам, че като наблюдавах и отношенията между футболистите, на добро ниво е. Винаги може по-добре, но има уважение един към друг. Това уважение и това себераздаване, тази надежда трябва да се покаже на терена. Какво значение има, че се разбираме добре, а 90 минути не се показваме като отбор. Това е най-важното, което и ще искаме, но едва ли за два-три дни ще е успеем да ги убедим в това нещо.“

„Ние сме реалисти. Ще искам да играем много стегнато, много близо и много агресивно. Прочетох изказвания на бивши величия, а и ръководители и трябва да благодаря на всички за този бонус, който има към мен и момчетата. Най-важното е очакванията да са реалистични и да постигнем това, което искаме. Да не отиваме с наведени глави и предали се. Всичко е възможно във футбола. Не е мястото и няма нужда да се правят събоставки с мача от 1993-а година. По-важното е да се покажем като отбор и без страх. Не мисля, че Франция ще подходи с подценяване. Дай Боже да се случи“, завърши Петър Хубчев на летище София.