Националният селекционер на България Ивайло Петев изрази надежда, че най-вече българските клубове ще пуснат играчите си за контролата срещу Румъния на 7 февруари. Той даде интервю за Гонг на път за Турция, където ще наблюдава контроли на българските отбори. „Доволен съм от това, че ще играем с Румъния. Ще играем срещу доста сериозен противник. За мен е важно да видя как ще се представят играчите под малко по-голямо напрежение. В този мач ще пробвам някои неща. Това не е окончателният списък. Може да има нови имена до 3 февруари. Това е преценката ми за повиквателните“, заяви Петев.

Той коментира и ситуацията, в която някои футболисти няма да получат разрешение от клубните си тимове да отидат на сбор на националния отбор. „Националният отбор е над всичко. Не може други страни да го правят, а ние не. Всеки трябва да има подкрепа от клубовете. Разговарях с голяма част от моите колеги треньори в клубовете. Надявам се на тяхната подкрепа. Разчитам на абсолютно всички играчи. Те ще продължат подготовка, но не в клубния, а в националния отбор“, заяви Петев.

Специалистът разкри, че има някои интересни играчи от А група, които представляват интерес за него и може да са изненадващи за футболната общественост. „Има играчи от А група, които ми харесват, тепърва ще ги виждате, а дори мога да ви изненадам с някои от тях. Някои от тях са твърде млади са, но на всеки футболист му идва времето и трябва да е готов за това“, допълни още Ивайло Петев.