Селекционерът на юношеския национален отбор до 17 г. Александър Димитров заяви, че целта пред водения от него тим е да върне на имиджа на българския футбол. България е домакин на предстоящото Европейско първенство за юноши до 17 години.

„Целта ни е да върнем имиджа и настроението в българския футбол с тези чисти и непокварени деца. Има отлив на публика, спонсори и интерес към българския футбол, но за това вина имаме всички, които се занимаваме с този спорт. Благодарение на Борислав Михайлов спечелихме домакинството на този голям форум”, заяви на днешната си пресконференция младия специалист.

Той коментира и информациите, че името му спрягано за нов наставник на ЦСКА: „Имам желание да се развивам в мъжкия футбол и това най-вероятно ще направя тази крачка след Европейското първенство. Стигне ли се до оферта от клуб, трябва да се премисли внимателно. Да се види дали се прави крачка напред, или три крачки назад. ЦСКА е един от клубовете, на които не се отказва. Бих отишъл в клуб с история, публика и ясна визия за бъдещето на клуба. Не казвам за бъдещето на първия отбор, а на клуба като цяло!”

Димитров бе категоричен, че България няма да играе дефанзивно на първенството: „Не обичам да ритаме топката високо и да се молим да падне по-бавно, за да губим време. Излизаме срещу най-добрите отбори в Европа на това ниво. Няма само да се защитаваме срещу Хърватия”

„Гледах 4 мача на Хърватия и детайлно познавам противника. От двата им квалификационни кръга головата им разлика е 18:2. Те са много силни в атака като разполагат с 4 изключителни футболиста. Играят компактно и агресивно в защита. Стойностен и силен отбор, който играе с голямо самочувствие”, така характеризира националният селекцеонер първият ни съпреник Хърватия. С шахматистите откриваме надпреварата на 6 май от 19 часа в Стара Загора.

" Вярно е, че се класирахме директно на Евро 2015 като домакини, но това е по-скоро проблем за нас - липсва ни необходимото самочувствие и увереност, което идва победите в официални срещи. Говорих с най-добрия психолог в България и направихме тестове на момчетата при назначаването ми начело на отбора. За съжаление показаха, че не са достатъчно уверени и работим върху този проблем. Стараем се да подготвим отбора, да поправим грешките, които допуснахме в контролните срещи и да усъвършенстваме силните ни страни, които неминуемо имаме”, допълни Александър Димитров.

„Работим да постигнем максимума на тези състезатели. Не мога да дам конкретен отговор докъде можем да стигнем. Концентрирани сме изцяло върху първия мач в Стара Загора. Първият двубой е най-важен. А това е този с Хърватия. Гледах на живо един мач на Испания. Имаме записи на Хърватия и Австрия, а и ще гледаме срещата между Испания и Австрия”, завърши националният селекционер.