Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отрече да има негативна полемика между него и капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов, въпреки че двамата размениха реплики един към друг чрез медиите.

Лечков заяви, че сегашните национали няма как да постигнат успехите на поколението от 1994 година, като добави, че не може да става дума за противопоставяне между различните поколения.

„Не виждам място за някаква полемика, или по-точно казано, нека да има полемика, но да бъде в добрата насока. Мисля, че ние всички като българи искаме нашият отбор да играе добре и да побеждава. Аз като по-вътре в нещата искам да имаме не само една победа срещу Грузия. А всеки мач да играем много добре и да даваме шанс на подрастващото поколение да играе в националния отбор. Този тим не е на Лечков, не е на Бербатов, той е на целия български народ. И като човек, който е играл, винаги съм се раздавал за националния отбор”, коментира Лечков.

„Няма противопоставяне на поколения. Аз съм известен с това, че казвам това, което мисля. Нямат шанс нито в техническа гледна точка, нито в можене, в успехи и така нататък да ни настигнат. Тяхната работа, на тези млади момчета, е да се концентрират и като се връщат в България да дадат всичко, което се изисква от тях. Нищо повече”, добави още кметът на Сливен.