Вратарят на България Пламен Илиев отличи колектива на тима след успеха на „лъвовете” над Словения с 2:1. Това бе първи мач за двата тима в новосформирания турнир на УЕФА – Лигата на нациите, а Илиев се отличи с важни намеси в хода на срещата, за да може националният ни тим да се върне с трите точки у нас.

Истински Божи дар на старта ни за Лигата на нациите!

„Мачът се падна да се играе на голям празни, а във всяка една среща сме мотивирани и играем за победа. Днес се получи така, че играем на Съединението и победата е хубава. Започваме добре, но има още много мачове до края на надпреварата. Дано да сме първи”, сподели Пламен Илиев.

„Успехът се дължи на колектива. Играем задружно и всеки помага на другия. Треньорският щаб и тяхната подготовка също трябва да се отличи. Мачът беше тежък, но е важно, че победихме”.

Петър Хубчев: Няма да се заблудим

„Това, че сме колектив не значи, че ще бием всеки път. Днес радостното е, че се „сбихме” и излизаме като победители. Има нови момчета, които ги приобщаваме. Те помагат много.  За три дни тренировки е трудно да изградим добър синхрон. Днес влезе и Иван Бандаловски, който дълго време не беше играл за националния и беше като нов футболист. Никога не може да има пълен синхрон в националния и винаги стават грешки”, довери Пламен Илиев.

„Надяваме се срещу Норвегия да дойдат повече хора на „Васил Левски”. След успеха над Словения мисля, че интересът ще бъде по-сериозен. Дано феновете ни подкрепят докрай, пък ние ще се раздадем за тях”, завърши Илиев.

Още по темата:

Бодуров: Колективът е прекрасен

Горанов: Победихме, защото бяхме единни

Десподов: Трябва да сме здравостъпили на земята