Ние сме ебаси тъпите копелета, щом търпим този телевизионен геноцид. Страхотни тъпаци сме, няма друго обяснение. Добре дошли на върха, уважаеми футболни фенове. Всички заедно покорихме най-високата точка и гордо ще веем байрака на идиотизма. Защото всеки си има своя Еверест. Ето го и нашия, най-после го изкатерихме...

Малко грубичко почна този текст, ама вече не се търпи, бе! Защото Англия и България играят на Уембли, а големите бг телевизии отсвириха и този мач. Бих заменил и думата отсвириха, с друга, ама съвсем ще загрубее.

Цяло лято търпяхме, накрая си го получихме до дупка. Мачовете на Левски и ЦСКА в Европа за пореден път не заслужиха вниманието на националните ефирни телевизии. Те, очевидно се имат за велики и тунеядстват в дебелашкия си мързел. Едната троши нашите пари, другите се водят с чужбински босове и пердашат по плажа на безгрижните летовници.

Що да се морят в жегите, що да се напъват за преки предавания от Ирландия и Швеция? Да не са луди? Майната му, че футболните фенове ги псуват като кучета по форумите. Че бълват огън и жупел, докато са на почивка и обикалят съседните селца или хотели, за да зърнат картинка с мача на любимците си. На кой му пука за фена. Я, майната му на тоя нещастник! Няма да предаваме и това е! Ще гледате турските сериали, за да затъпеете като гьотферени. Ако сълзите преди сватбата на Асан и Айше не ви довършат, ще ви досъсипем с риалити формати, чиито герои трупат рейтинг, защото са специално избрани тъпунгери.

Стане ли дума за футбол с наши отбори в Европа през лятото, телевизиите от втория етаж също се държат като прасета и искат да приличат на свинята-майка. Не предават мач и това е! Там се въртят повторенията на локумите, кючек тресе силиконовите цици на чалга проститутките... Има и футбол. И то много футбол. Но е от първенствата на Сейшелските острови и купата на Тамбукту. Ако мачът е от Англия, Германия или Испания, фенът пак си пуска филма „Изгори, за да светиш”. Защото по кабела вече истински футбол не тече.

Ако ти се гледат Барса, Реал, Юнайтед, Челси, Ливърпул, Байрен и Шалке не е лесно. Трябва да смениш кабелната с цифрова. Да подписваш нов договор за година и половина. Да те набутват в техните далавери на телевизионери и разпространители.

Запалянкото свикна. Той, горкият, е свикнал да свиква с всичко. Да го прецакват с всичко по всяко време и непрекъснато от двайсет години. Но това с футбола, взе да идва отгоре.

Защото се оказа, че ако изобщо ги дават ЦСКА, Левски, а от днес и националния отбор ти трябва сателитна чиния. И нов договор за година и половина.

Да го няма обаче Англия-България от Уембли по национална ефирна телевизия е върхът! На тъпотията. Така, ако вкъщи чиниите ти стават само за ядене на супа и гювеч, ще трябва да досаждаш на приятел. Да му се тропосаш по нощите, да гледате мача докато жена му или техните дуднат, че само ти си липсвал у тях в петък вечер. Може и като в комунизма. Сем. Иванови ще отидат на гости у сем. Петрови, защото те имат телевизията с чиниите. Иванови ще купят кюфтета „Стара планина”, а Петрови ще донесат луканка с изрезки от дупетата. Жените ще клюкарстват комшииките и мускулестия водопроводчик, мъжете ще псуват по футболистите и всички ще си прекарат чудесно като едно време – на гости при съседите, които имат телевизор.

Но това е пак добре, националите поне ще ги дават. А Левски и ЦСКА преди плейофите съвсем ги отсвириха /пак няма да слагам другата дума/, та соц гостито на Петрови и Иванови падна до нивото от 60-те. Едните отиват при другите, които имат радио.

Това е. Много важно, че не дават футбол. Децата за кво им е да го зяпат тоя футбол. Я по-добре да си гледат екшъните, та да се трепят. Я по-добре да си играят на компютрите и да си слагат очила, вместо на гонят тъпата топка на игрището. Я по-добре да си гледат денонощните порно канали, та да напредват в живота, като всички родни боклуци, които забогатяха със свирки. Така май наистина е най-добре. Да не гледаме мача. Та той не е интересен дори на най-добрите ни футболисти, които бойкотират. Ама това е друга тема. И тя не е приятна...

Всъщност, за да гледаме Англия-България, ЦСКА в Ирландия или Левски в Швеция най-добре е всички да си сложим сателитни чинии по балконите. Зад тях да си овисим и прането по просторите. Каква красота! Чиния до гащи, чорапи до чиния. Чиния до чиния, мила моя майно льо...

Ако ни поставяха летящи, вместо сателитни чиинии щяхме да се спасим. Ама не става. Не са летящи, и са заварени. Не можем да ги откъртим и да излетим при нормалните. Хак ни е. Щото, копеле, ние сме ебаси тъпите копелета. Кажи, копеле, честно. Не е ли така?