Националният отбор на България по футбол падна с една позиция в месечната класация на световната футболна централа – ФИФА, която бе публикувана днес. Държавният ни тим вече се намира на 46-та позиция, докато миналия месец бе с едно място по-напред. Възпитаниците на Лотар Матеус имат актив от 592 точки.

Липсата на международни мачове в последните 30 дни – едва 8, като всички от тях приятелски, не доведоха до сериозни промени в класирането. Първите десет тима в ранглистата остават на позициите си, което означава, че лидер продължава да бъде националният отбор на Испания, следван от Холандия, Бразилия, Германия, Аржентина и Англия. Топ 10 се допълва още от Уругвай, Португалия, Италия и Хърватия.

В Топ 25 има само една промяна, която засяга отборите на Чили и Япония. Южноамериканския тим се изкачва с една позиция и вече е 13-ти, докато Япония пада с позиция надолу и вече е на 14-ото място.

Най-голям прогрес бележи тима на Сенегал, който е 40-ти и се изкачва с цели 11 позиции. Отборът на Сенегал влиза в Топ 50 за първи път от януари 2009 година.