Звучи досадно, но турнирът за Купата има свои „закони“. Най-характерното е, че ако допуснеш грешка изгаряш - елиминиран си. Точно това се случи на един от фаворитите ЦСКА. „Червените“ отпаднаха повече от безславно, а се натрапи усещането, че Стойчо Младенов не плува добре в „турнирни води“. На неговата сметка са записани Мура, Зимбру, Септември Симитли и Монтана. Специалистът стабилизира тима, но на практика той вече е свободен от всякакви странични ангажименти. Някои ще кажат, че ЦСКА сега ще може да мисли само за титлата. Възможността да имаш своя гледна точка е неприкосновена...

Пред Младенов ще се отвори един гарантиран проблем. Той няма да работи в „английска седмица“. Това може да породи напрежение сред част от играчите, които няма как да играят редовно. Това обаче си е грижа на „червените“, а в Монтана заслужено празнуваха. Ферарио Спасов и Михаил Мадански са свършили добра работа, за което заслужават похвала. Опитният тандем справедливо остави ЦСКА зад гърба си в турнира за Купата.

Отпадна още един елитен тим. Елиминирането на Марек от Ботев Гълъбово не е чак толкова шумно, но заслужава да попадне в обзора на този рунд от надпреварата. Оставяме си вратичка, че има още един мач, но едва ли Литекс ще допусне гаф срещу Пирин Благоевград.

Левски излезе за първи път в официален мач с реплика на екипите от преди 100 години. „Сините“ сътвориха реплика на успеха си над ЦСКА със 7:1 от преди 20 години. Тези два факта не са най-важното от представянето на тима воден от Георги Иванов. По-значимо е, че на „Герена“ започнаха да играят с настроение, а един 17-годишен хлапак заби три гола в мрежата на Спартак Варна. Левски показа младите, а „плебеите“ доказаха, че са в жестока криза, което е жалко. Все пак говорим за клуб с прилични традиции.

Последният акцент слагаме върху куриозното нововъведение. Домакините станаха гости. Пирин Разлог „прие“ Локомотив София на стадиона в „Надежда“. Ботев Враца бе „домакин“ на Лудогорец в Разград. Това със сигурност трудно може да се види в друга национална купа, но какво да се прави. Това е просто един тъжен акт. Показно, че за много отбори Купата е досада.

Турнирът започна интересно. Надпреварата предложи една сензация, няколко градчета видяха професионални отбори /поне на документи/. Доста от срещите бяха като „кални борби“, но нали в това му е чарът. Лидерът в Б група излезе по-силен за 120 минути от лидера в А група.