Левски София научи евентуалния си съперник за третия квалификационен кръг от Лига на конференциите. При успешен развой от срещата със северномакедонския Шкупи Скопие, то „сините“ ще се изправят срещу победителя от двойката между Апоел Беер Шева от Израел или Паневежис от Литва.

Двата мача ще се играят на 10 и 17-и август. В първия двубой "сините" или северномакедонците ще гостуват, докато в ответната среща ще приемат потенциалния си опонент.

Апоел Беер Шева завърши на второ място в израелското първенство през миналия сезон след шампиона Макаби Хайфа. Отборът игра през 2017 година срещу Лудогорец в третия кръг на Шампионската лига и отстрани българския първенец. Първият двубой в Израел завърши 2:0 за Апоел, а в реванша "орлите" се наложиха с 3:1, но отпаднаха заради още важещото тогава правило за гол на чужда терен.

Литовският ФК Паневежис завърши на трето място миналия сезон в А Лигата на страната. В момента тимът е втори във временното класиране след 23-и кръг с равни точки с лидера Жалгирис. Отборът печели промоция в елита на Литва през 2018 година. Тимът не е играл срещу български отбори в евротурнирите, като тази година участва за трети път в Лигата на конференциите и за първи път отстранява съперник - молдовския Милсами Орхей. 

 

Левски бе непоставен и изтегли победителя от израелския гранд и литовския клуб.

Другите варианти пред "сините" не бяха доста по-приятни, като те бяха Динамо Киев, Мидтиланд/Прогрес Нидерконд или Ордабаси/Легия Варшава.

Всички потенциални съперници на „сините“:

  • 1. Динамо Киев (Украйна)

    ​Победителите в двойките  
  • 2. Мидтиланд (Дания) - Прогрес Нидеркорн (Люксембург)
  • 3. Апоел Беер Шева (Израел) – Паневежис (Литва)
  • 4. Ордабаси (Казахстан) – Легия Варшава (Полша)