Фенклубът на Локомотив Пловдив изпрати вдъхновяващо и емоционално обръщение към футболистите преди днешния двубой срещу Тотнъм от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът започва в 19:00 часа на стадион "Локомотив" и ще се играе пред празни трибуни.

Публикуваме без редакторска намеса официалния текст на "черно-белите" привърженици:

“Черно-бели воини, 

В навечерието сме на един голям за нашия клуб мач. Изправяме се срещу лондонския Тотнъм, два пъти носител на Купата на УЕФА, веднъж носител на КНК, финалист в ШЛ през 2019 г., воден от Жозе Моуриньо.

За мнозина от всички нас това ще е първи сблъсък с клуб от подобна величина. Футболисти от друг свят, но хора като всички нас - с една глава, две ръце и два крака. На терена всички са равни. Скъпите коли и къщи ги няма. Добрият футболист се нуждае от една топка и няколко квадратни метра игрище! Запалете искрата на огъня в себе си! Бъдете непримирими! Бъдете като светкавица, която прорязва небето! Покажете своя дух, духа на черно-белите, духа на Пловдив! 

Помнете думите на големия Георги Божилов – Слона: "СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА, ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!“.

Помнете думите на великия Димитър Григоров, под чието ръководство Локомотив се изправя срещу европейския колос Ювентус: "БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ СРЕЩУ КОГО ИЗЛИЗАМЕ НА ТЕРЕНА, ВАЖНО Е ДА ИЗЛЕЗЕМ С ЧЕСТ ОТ БИТКАТА!“.

НАПРЕД В АТАКА И САМО ЛОКО!

ДА ИЗЛЕЗЕМ С ЧЕСТ ОТ БИТКАТА!”