Победителите от 63-ата анкета "Футболист на годинатa" в България ще бъдат обявени на церемония на 18 март (понеделник) от 18 часа. Събитието ще се проведе в Hyatt Regency Sofia (София, площад "Васил Левски"), зала "Васил Левски". 

Тази година организаторите доста се забавиха, но така и не стана ясно каква е причината.

По време на церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2023 г. след гласуването на спортните журналисти. Както е известно, фаворит за отличието е Кирил Десподов, който вече го спечели три пъти - 2018, 2021 и 2022 г.

Ще бъдат отличени треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2023 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най- добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец.

Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в българския футбол. Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце – Трифон Иванов". За първа година по време на церемонията "Футболист на годината" ще бъдат наградени също футболист №1 и треньор №1 в минифутбола.