Отборът на ЦСКА записа категоричен успех – 3:0, срещу Царско село във втори мач от десетия кръг от efbet Лига. Трите попадения за „червените” дойдоха през вторите 45 минути, след като в първата част „Българска армия” не видя много качествен футбол и логично двата отбора се прибраха при нулево равенство.

Али Соу даде превес на ЦСКА в 48-ата минута, за да може влезлият като резерва и доскоро низвергнат – Тиаго Родригес, да удвои актива на своите с много силен удар в 75-ата минута. В 81-ата пък друга резерва – Жеферсон, оформи крайния резултат на „Българска армия”. Успехът прати тима на Люпко Петрович на третото място във временното класиране с 19 пункта. Все пак Локомотив Пловдив, който е четвърти с 19 точки, е и с мач по-малко. Вторият Левски също играе през уикенда и има точка повече от ЦСКА.


Срещата стартира с поетапен натиск на ЦСКА, който обаче не можеше да се материализира в нещо сериозно като положение. В деветата минута Али Соу се пребори първо с Мартин Кавдански и си поведе топката в наказателното поле, но бранителят го маркира добре и блокира опита му за удар.

В 23-ата минута Греъм Кери опита да изненада Иван Чворович след далечно изпълнение на свободен удар. Кери прати топката в далечния ъгъл, но стражът на „царете” с пръсти отклони топката в ъглов удар. Малко след това Андерсон направи нарушение срещу Кристиян Малинов, което бе за жълт картон.

В 36-ата Андерсон фаулира много грубо Брадли Мазику в центъра на терена, но реферът Станислав Тренчев не му показа втори жълт картон.

Четири по-късно Али Соу се завъртя на границата на наказателното поле, нагласяйки си топката на десния крак. Последва силен шут, но неточен. В самия край на полувремето пък Соу свали с гърди за Евандро, който стреля от движение от удобна позиция, но право в обятията на Чворович.

Втората част стартира прекрасно за ЦСКА, след като Евандро бе изведен вдясно и набра добра скорост. Бразилецът центрира топката за Али Соу, който отправи силен удар с глава. Чворович не успя да улови топката и тя мина през ръцете му, за да може домакините да открият резултата.

В 58-ата минута вратарят на ЦСКА Густаво Бусато можеше да изравни резултата, след като подаде топката на Андерсон. Той стреля, но тя се отби в тялото на бразилския вратар и домакините оцеляха.  Миг по-късно пък Соламон-Отабор изведе прелестно Соу зад защитата на „царете”. Гамбиецът напредна и прати остър удар покрай плонжа на вратаря, а топката се отби в страничния стълб.

В 75-ата минута пък Тиаго Родригес бе видян чудесно отдясно. Той си поведе топката и с мощен удар в близкия ъгъл на Чворович удвои актива на ЦСКА в срещата.

В 81-ата минута пък Кери проби добре отдясно и центрира топката към Тиаго. Португалецът приклекна, за да остави топката за Жеферсон на втора греда, който безпроблемно прати кълбото във вратата на гостите – 3:0.

До края на срещата можеше Антон Карачанаков да вкара гол за гостите след добре изпълнен фаул, но без успех.

По този начин серията от загуби на Царско село от поражения се увеличи, като цифрата вече е три, докато това бе втори пореден успех за ЦСКА.


ЦСКА - ЦАРСКО СЕЛО 3:0

1:0 Али Соу (48')

2:0 Тиаго Родригес (75')

3:0 Жеферсон (80')

ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 8. Греъм Кери, 10. Евандро (79' - 3. Жеферсон), 11. Петър Занев-К, 14. Вив Соломон-Отабор (62' - 20. Тиаго Родригес), 15. Кристиян Малинов, 16. Жанио Бикел, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов (84' - 6. Рубен Пинто), 22. Али Соу, 25. Раул Албентоса.

Резерви: 30. Витаутас Черняускас, 9. Антъни Уот, 24. Нуно Томаш, 26. Валентин Антов

Треньор: Люпко Петрович

Царско село: 1. Иван Чворович, 3. Мартин Кавдански, 25. Йордан Минев, 2. Густаво Карбониери (69' - 22. Венцислав Христов), 14. Веселин Минев-К, 17. Реян Даскалов, 8. Уесли Ната, 20. Серкан Юсеин, 11. Родни Антуи, 93. Андерсон Коста (85' - 44. Божидар Кацаров), 10. Георги Минчев (56' - 7. А. Карачанаков)

Резерви: 12. Мартин Димитров, 7. Антон Карачанаков, 21. Емануил Манев, 4. Ивайло Марков, 9. Георги Хашев

Треньор: Никола Спасов

14 снимки