Халфът на Динамо Букурещ и бивш футболист на Левски Георги Миланов говори пред DIEMA SPORT за предстоящото дерби срещу ЦСКА. Любимецът на феновете на "сините" е на мнение, че този мач ще е рубикон за отбора на Николай Костов. Той сподели още, че в бъдеще може пак да облече синята фланелка. 

"Аз като голям фен на Левски и част от дербито доста пъти през последните години, бих казал, че това е мач, който не може да се опише с думи, а трябва да се усети. Горд съм, че съм имал възможността да играя в такова дерби и то в един от най-добрите периоди за нашия клуб. Винаги е специално. Откакто напуснах Левски, винаги се стремя да следя отбора. Няма никакво значение, че ЦСКА са домакини. В последния мач имаше много неща извън футбола, с феновете, които ми направиха лошо впечатление. Надявам се през това дерби да ги няма тези неща", започна Миланов. 

"Очаквам Левски да изиграе много по-добър мач от миналия. Тогава те нямаха точен удар, което беше жалко най-вече за привържениците, които бяха повече от 20 хиляди. Сега с възстановяването на някои ключови футболисти се надявам лицето на отбора да е доста по-добро. Този мач е много по-важен за нашия клуб, защото гоним цел Европа. Надявам се това да е добра крачка. Това ще върне самочувствието на играчите, защото през последния месец отборът не играе по най-добрия начин. Натрупаха се доста загуби. Надявам се този мач да е повратна точка и да се класират за Европа. За Левски е жизненоважно да играе в Европа", продължи халфът на Динамо Букурещ. 

start-photo.bg
42 снимки

"Неприятно е за всеки фен да гледа отбора да играе по този начин срещу трите водещи отбора. Не искам да влизам в анализи, далеч съм от кухнята. Не знам какви са причините. Факт е, че доста футболисти отсъстваха. Надявам се Левски да излезе от тази миникриза, в която се намира. Сигурен съм, че и феновете ще ги подкрепят". 

"Познавам Пламен Андреев. Той се наложи при г-н Станимир Стоилов. Знам колко тежко му беше в началото. Превърна се във водеща фигура, заигра с по-голямо самочувствие. Може би тогава отборът беше по-различен, играехме по-добре в защита. Това е младо момче с голям потенциал. Пожелавам успех и на него, и на Иван. Те са бъдещето на Левски", продължи Миланов. 

"От гледна точка, че преди две седмици загубихме мача по болезнен начин, надявам се това да ги стимулира и това е точният момент за реванш. Сигурен съм, че ще излязат с по-голям хъс за победа. Докато има математически шанс, Левски трябва да се бори за четвъртото, дори и за третото място. Може би този мач ще е рубикон за сезона. Ако успеят да го спечелят, ще излязат с по-голямо самочувствие в следващите. Ако мачът не завърши по най-добрия начин, смятам, че Левски много трудно ще стигне до бараж". 

"Аз като фен следя отбора, радвам се, когато побеждава, ядосвам се, когато пада. Дори да не съм в клуба, винаги ще го обичам и ще му желая най-доброто. Разликата (б.а. с отбора, който спечели Купата) е доста голяма и като стил, и като футболисти. Нашият отбор разполагаше с доста по-добри футболисти, отколкото сегашният тим. Виждам много голям потенциал в този тим, защото са млади футболисти и имат бъдеще. Треньорът се опитва да наложи своя стил на игра с много подавания, което е много добре. За жалост, в големите мачове част от футболистите не могат да се справят с напрежението и затова не могат да се сдобият с така желания резултат". 

"Какво да кажа за феновете? Те го показаха и в последното дерби, че са 12-ият играч и са зад отбора. Неприятно ми е, когато има разцепление и бойкот. Надявам се за следващия мач всички да подкрепят отбора. Когато аз бях в Левски, всички бяхме едно цяло - отбор, треньор, ръководство и фенове. Може би това ми липсва в момента в Левски и затова нещата не се получават. Ние бяхме заедно и резултатите винаги бяха в наша полза", продължи той. 

"Аз съм далеч от Левски. Част от футболистите ги познавам, но вече има нови футболисти, които не знам какъв характер има и какви личности са. Футболистите, които бяха преди години, са показали, че имат самочувствие и знаят как да играят под напрежение. Новите футболисти не мога да ги коментирам. Щом треньорът го е казал, значи има нещо предвид и ние, които сме извън кухнята, не знаем", сподели още халфът. 

100 снимки

"Аз от малък съм фен на Левски. Кариерата ми се разви по друг начин, но си бях казал, че ако ми се отдаде възможност да играя в Левски, бих го направил. Дойдох в най-тежкия момент в историята на клуба. Беше пълна каша в клуба, когато дойдох. Не ме беше страх, искам да пробвам и успях. След първия мач, който изиграх официален, любовта стана още по-голяма. Подкрепата на феновете към мен беше изключително голяма през тази година и половина. Винаги съм обичал клуба, просто не съм го казвал. Исках хората да ме запомнят като добър на терена и мисля, че го направих. Когато съм извън терена, също исках да ме запомнят като добър човек и мисля, че си удържах на думата. Коства ми много да съм извън терените. Обичам Левски и не можех да предам феновете, затова не подписах с нито един български отбор. Винаги ще желая най-доброто за Левски. Не се знае, в бъдеще може да облека отново синята фланелка". 

"Във футбола всичко е възможно. Сега съм фокусиран върху спадяването на Динамо Букурещ. Ако имам възможност един ден, винаги бих облякъл синята фланелка". 

"Най-емоционалният момент за мен в Левски е когато се контузих срещу Ботев Враца, а след това се завърнах в една контрола точно преди първенството. Мисля, че играхме с Пирин. Г-н Стоилов ме пусна за 10-15 минути. Тогава усетих любовта на феновете. Целият стадион стана на крака да ме подкрепи и запя името ми. Този момент винаги ще е в сърцето и главата ми. След това се случи и спечелването на Купата. Този мач ще бъде помнен с години. Това е най-големият мач за последните 20 години. Тези два момента винаги ще ги помня", каза Миланов. 

94 снимки

"Винаги, когато чуя за феновете, съм добре настроен. В момента съм част от тях. Те доказват, че винаги пълнят стадионите. Феновете на Левски са навсякъде. Сигурен съм, че ще подкрепят отбора навсякъде. Левски е повече от клуб. Зле съм с прогнозите. Ще се радвам и ще стискам палци Левски да победи с 2:0", завърши Георги Миланов.