Славия и Арда не се победиха на старта на седмия кръг в efbet Лига, завършвайки 1:1 в оспорван мач, играл се на стадион „Александър Шаламанов“.

Арда удари по „белите“ след по-малко от две минути игра, когато Станислав Иванов изведе тима от Кърджали напред в резултата. В хода на първото полувреме хората на Александър Тунчев направиха куп големи пропуски и дори уцелиха гредата на Тонислав Йорданов, но двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Арда.

През втората част играта на столичния тим леко се подобри и „белите“ започнаха да създават положения. В 72-ата гол на Ертан Томбак беше отменен поради игра с ръка в градежа на нападението от Куентин Зеедорф, но седем след това столичани изравниха след гол от дузпа на Иван Минчев.

Равенството увеличи актива на двата тима с по една точка, като Арда е осми с 10 пункта, докато Славия е девети с осем точки.

Шеметно начало на срещата за гостуващия тим срещу Славия. Арда откри резултата след 2 минути, след като Станислав Иванов пое през средата и сви вдясно към Тонислав Йорданов. Той върна паса към Иванов, който от воле матира Вуцов - 1:0 за Арда.

В деветата минута Арда можеше да вкара втори гол, след като Димитър Велковски центрира отляво и намери Чинонсо Офор. Той шутира, но някак Вуцов изби. След корнера пред Арда имаше нова възможност чрез Ебоа, но ударът му с глава отиде встрани. В 13-ата Славия стигна до възможност за изравняване. Топката беше пратена в полето на Арда към Цветелин Чунчуков, който стреля, но Господинов и Ебоа го блокираха. Все пак топката продължи да се търкули към голлинията на Арда, ала Цонев със смело изчистване преустанови опасността.

След 23 минути пък Станислав Иванов центрира от фал към Тонислав Йорданов. Преди това вратарят на Славия - Вуцов, увисна, а ударът на Йорданов стана леко случаен, ала Виктор Генев трябваше да избива от голлинията на Славия. Тимът от Кърджали имаше страхотен шанс да удвои преднината си. Станислав Иванов проби отдясно, но бе спрян от бранител на Славия и върна назад към Борислав Цонев. Той центрира към Тонислав Йорданов, а бившият играч на ЦСКА отправи хубав удар с глава, но топката се отби в левия страничен стълб на застиналия на място Вуцов.

Осем преди края на първото Густаво Каскардо намери с прекрасно подаване Тонислав Йорданов, който стреля от трудна позиция, но Светослав Вуцов с крак блокира топката. В последствие тя отиде към Станислав Иванов, чийто опит пък беше слаб.

В 57-ата минута пък Арда имаше възможност да се разпише за втори път в срещата. Тонислав Йорданов съумя да комбинира с Борислав Цонев, който шутира от движение с левия крак, ала топката не намери очертанията на "бялата" врата. Четвърт час по-късно Карл Фабиен се надигра отляво с играчи на Арда, но бе спрян от Станислав Иванов. След това топката отиде у Куентин Зеедорф, който финтира Иванов, а след рикошет топката се удари в ръката на нидерландеца. Той центрира към Ертан Томбак, който с глава насочи и вкара.

​След дълго преразглеждане реферът Димитров взе решение да отмени гола.

Петнадесет преди края на редовното време Емил Виячки и Владимир Николов влязоха в единоборство в наказателното поле на Славия. Нападателят на "белите" се свлече на земята, но сигнал от рефера не последва в началото. След това обаче той бе привикан на ВАР и след преглед посочи бялата точка за Славия. Иван Минчев стреля силно в долния ляв ъгъл на Господинов, който остана на едно място и Славия изравни резултата - 1:1.

FT / СЛАВИЯ - АРДА 1:1

0:1 Иванов 2', 1:1 Минчев 79'-дузпа

Рефер: Димитър Димитров (София)

Стадион: "Александър Шаламанов" (София)

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 5. Велко Йеленкович, 4. Виктор Генев, 22. Куентин Зеедорф, 19. Чунг Нгуен До, 73. Иван Минчев, 33. Галин Иванов (К), 11. Карл Фабиен, 7. Денислав Александров, 23. Цветелин Чунчуков

Резерви: 12. Николай Кръстев, 37. Венцислав Керчев, 10. Владимир Николов, 77. Емил Стоев, 27. Емил Мартинов, 6. Мартин Георгиев, 14. Роберто Райчев, 17. Васил Казълджиев, 18. Кристиян Балов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Арда: 1. Анатолий Господинов (К), 2. Густаво Каскардо, 3. Феликс Ебоа Ебоа, 9. Чинонсо Офор, 10. Борислав Цонев, 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов, 24. Емил Виячки, 33. Иван Тилев, 77. Димитър Велковски, 99. Станислав Иванов

Резерви: 13. Петър Петров, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 7. Стефан Статев, 8. Йозгюр Аксака, 11. Борис Тютюков, 17. Илкер Будинов, 30. Иво Казаков, 80. Лъчезар Котев

Старши треньор: Александър Тунчев

подкрепя българския спорт