Лудогорец приема Славия в първия кръг от плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят на „Хювефарма Арена“ ще стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от срещата в Разград.

През седмицата „орлите“ загубиха първия полуфинал от SESAME Купа на България с 2:3 от Левски, но след мача треньорът Анте Шимунджа остана оптимист за класирането на тима му за финала. „Искаме да спечелим трофея, не сме се отказали.“

Лудогорец днес има шанс да стане шампион за 11-и пореден път при успех над Славия. Срещу „белите“ участие няма да вземат наказаните Кирил Десподов, Антон Недялков и Игор Пластун. След наказания се завръщат Бърнард Текпетей и Клод Гонзалвеш. Разградчани са без загуба в първенството през пролетта и нямат домакинство, в което да не са отбелязали попадение от началото на сезона.

Славия също претърпя поражение в полуфинала за SESAME Купа на България, след като отстъпиха на ЦСКА с 0:2 като домакин. Треньорът на „белите“ Златомир Загорчич заяви:“Влязохме със страх, удар и половина, а ни вкараха два гола.“ От ръководството на клуба разкритикувах постъпките на „червените“ фенове.

Защитникът Ертан Томбак е наказан за днешния двубой, а под въпрос е Борислав Цонев.

„Белите“ са в серия от пет гостувания в първенството без успех и допусна осем попадения във въпросните срещи.