Кметът на Пазарджик – Тодор Попов, поздрави футболистите и треньорите на Хебър, които се класираха за efbet Лига. Той заяви, че не иска тимът да играе ролята на „асансьор”.

 "Хебър е там, където според мен му е мястото. А именно в най-високото ниво на професионалния футбол на страната. Щастлив съм, че момчетата узакониха категорично промоцията за елита точно на празника на града ни. В крайна сметка това стана закономерно, защото във времето ние бяхме последователни. През 2017-та започнахме от аматьорския футбол и когато тогава говорех, че нашето място е в „А” група и на това се гледаше много скептично. Имаше моменти, когато бях упрекван, че волейболът е за сметка на футбола, но това също не е вярно, защото в годините ФК Хебър получаваше нужното финансиране. И реализацията – влизане в Първа лига говори за една добра свършена работа за пореден път. Благодаря на футболисти, треньори и ръководство на Хебър и на публиката разбира се, защото всички тези неща ги правим за нашите фенове", коментира Попов.

"Нека сега се нарадваме на този хубав успех на ФК Хебър, а мой първи ангажимент още от понеделник е да намерим бързо решение на казуса за поставяне на електрическо осветление за стадион „Г. Бенковски”, за да може Хебър да си играе домакинските мачове в Пазарджик. Другото би било безсмислено. След това ние трябва да съсредоточим усилията си трайно да пребиваваме в Първа лига, а не да играем ролята на „асансьор”, както се случвало в предишните 3 пъти", подчерта кметът.