Ботев Пловдив и Черно море излизат един срещу друг в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" е днес от 16:30 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT. В Gong.bg пък може да проследите всичко най-интересно от двубоя, който ще бъде ръководен от Георги Давидов. 
 
Двата отбора са разделени от три точки в таблицата, като възпитаниците на Душан Керкез са трети, непосредствено зад Лудогорец и Левски, докато вицешампионите от изминалия сезон са на пето място с 22 точки и при победа ще се завърнат в четворката. Илиан Илиев и компания спечелиха трудно последния си мач за първенство – 1:0 срещу Хебър Пазарджик, докато Ботев измъкна трите точки срещу Славия със същия резултат. Седем от осемте победи на „канарчетата“ от началото на сезона са с резултат 1:0, включително пет от последните шест срещи.
 
Варненци пристигнаха без четирима основни футболисти, които са контузени - Живко Атанасов, Цветомир Панов, Дани Мартин и Мазир Сула. Дуду също няма да играе, тъй като е наказан заради натрупани жълти картони. В групата обаче се завръща Андреяс Калкан, който лекува контузия два месеца.
 
"Канарчетата" са без трайно контузените Антъни Уджа, Антонио Перера и Георги Николов. С травма е и Самуел Акере, а Андрей Йорданов отскоро започна да тренира наравно със съотборниците си.

подкрепя българския спорт