Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, направи изказване след събирането на Лудогорец за летния лагер преди старта на новия сезон. Шефът в Разград отличи миналата кампания за "орлите" и призна, че желанията са през този сезон цялата ситуация да бъде надградена. 

Караманджуков говори за трансферните планове на разградчани, като акцентира, че повечето имена в медиите, които са спрягани с клуба са неверни. Все пак той призна, че Лудогорец е имал разговори със Себастиан Вия

"Изпращаме една много добра година, след като станахме безапелационни шампиони. Ако бяхме изиграли равни мачове с останалите отбори, разликата щеше да е двуцифрена. Доказахме, че имаме най-добрите играчи, треньори и условия. неслучайно имаме и двама футболисти, които ще защитават цветовете на Швейцария и Полша на Европейското първенство. Казахме им, че това не е плод само на индивидуалности, а цялостната работа. Преживяхме година с контузии и треньорски смени, но това не е ново за Лудогорец. Въпреки че миналата година продадохме много добри футболисти и вкарахме голяма сума от трансфери в касата на клуба, това не се отрази. Направихме стойностни мачове в Европа. Един гол не ни достигна да бъдем първи в групата. Не мога да не изкажа благодарности към старши треньора и целия екип. Показахме, че и в нашето първенство играят добри футболисти и това показва интереса към много от нашите състезатели. 

start-photo.bg
25 снимки

На този етап няма да се разделяме с никого. Засега сме привлякли само един състезател. В Лудогорец винаги казваме нещата, когато са на 100%. Радваме се, че скаутският отдел работи в тази посока и сме достатъчно тайни, тъй като 99,9%, които излизат в пресата, нямат истина от разговорите, които водим. Конфиденциалността ни е пълна и това ме радва. При такива сделки винаги се намесват трети страни, които са недоброжелатели. Откакто съм спортен директор, се работи по един и същи начин. На базата на исканите играчи предоставяме списъци на треньорите и старши треньорът има последната дума. Поради факта, че играем колко години поред в груповата фаза сме на тримесечен мониторинг от УЕФА. Спазваме финансовия феърплей и правилата, които изисква УЕФА. Започваме така един сезон, с който се надяваме да подобрим най-вече местата, където усещаме разклащане. Искаме да направим добра подготовка, без контузии и да стигнем максимално напред в квалификациите за Шампионска лига".

"Нови играчи ще има, но ще привлечем само играчи, които сме убедени, че ще вдигнат класата на Лудогорец. Няма да се съобразяваме с това нещо (бел.ред - участващите на Европейско първенство). Имаме достатъчно добри футболисти. През миналата година всичките ни нападатели вкараха решаващи голове. И Дуа, и Руан Крус, и Тисера. В Лудогорец има екип и всеки е готов да използва минутите си на терена по най-добрият начин. Това е обща работа. Ще привлечем още играчи, тъй като цикълът, който играем, е много трудно да се случи с 10-12 футболисти. Радвам се, че този брой мачове продължава и показваме нашите футболисти в Европа. Неслучайно има такъв интерес към много голяма част от тях", 

"Да, имаше разговори с Вия и ръководството на Берое. Вия е сериозен играч, но винаги съм казвал, че освен спортните качества, то държим и финансовите параметри, от които не можем да избягаме. Това, че не се случи трансферът, е част от футбола, но продължаваме напред", каза още Караманджуков.

"В малкото години, в които печелим титлата в последния кръг, бяха години, когато Лудогорец имаше проблем в сезоните. Лудогорец е с класи над останалите. Има логика да бъдат два мача на разменено гостуване в плейофите. Ние го приемаме. Дори, когато беше срещата, ние също бяхме "за" да са два мача в плейофите. Ще бъде по-интересно за феновете и ще има феърплей. Ще се разделим със Симон Слуга към който има интерес. Надявам се до края на юни да има развръзка и той да бъде трансфериран в друг отбор. Текпетей беше много силен през миналия сезон и направи силни мачове. Той е футболист с безспорни качества. Лудогорец няма да го спира, ако има оферта, но Лудогорец продава много скъпо. На този етап никой няма да напуска до началото на еврокампанията.