2022 година беше изключително тежка за Берое. От финансово стабилен клуб заралии се превърна във финансово крайно нестабилен, а целите станаха съвсем различни. Начело на отбора застана Петър Хубчев. 

Докато се бореше да оцелее, отборът успя да запише и добри резултати, които му позволиха да стигне до седмото място в плейофите на efbet Лига, което даваше право на бараж за Лига на конференциите. Там Берое отстъпи с 1:2 на Ботев Пловдив на Коматево. 

През лятото Хубчев почти напълно обнови отбора си, като в тима останаха играчи като Симеон Мечев и Абубакар Тунгара. Последният пък се превърна в един от най-добрите чужденци в първенството, като вкара доста решителни голове през есенния дял на шампионата. В течение на него Петър Хубчев подаде оставка и беше заменен от Николай Киров, а резултатите на заралии бяха доста под очакванията, особено като гост. 

В крайна сметка Берое остана в долната част на класирането на полусезона, отпадна на осминафинал за Купата на България, а в последните дни на годината продаде и голмайстора си Тунгара на Арда.