Футболист №1 на България за 2021-а година – Кирил Десподов, говори ексклузивно за Gong.bg часове след спечелената награда от звездата на Лудогорец. Десподов говори за очакванията си през новата година и направи анализа кой от двата му приза е по-ценен за най-добър футболист за годината в страната ни, след като спечели и за 2018-а година.

Офанзивният футболист на „орлите“ си пожела през новата година да няма контузии, за да може да работи и да помага на клуба си, а в допълнение към това си пожела националният отбор на България да запише добри резултати, с които да зарадва българските фенове.

Поздравление отново за това, че спечели наградата за Футболист №1 за 2021-а година. Как се чувстваш, държат ли те още емоциите?

„Благодаря ви. Разбира се, че емоциите ме държат. Много съм щастлив, аз и вчера го казах. Да получа тази награда от вас, журналистите, които през цялата година ни следите под лупа. Много съм щастлив и се надявам, че занапред ще работя да постигаме още такива награди заедно с отбора".

Антон Узунов
20 снимки

Това е втора твоя награда, коя е по-ценна?

„И двете са ценни, и двете са за №1 на България. Може би последната мога смело да твърдя, че ми беше най-добрата година през кариерата, така че може би съм малко по-щастлив, но и двете са еднакво ценни".

Ти си вторият представител на Лудогорец след Владислав Стоянов, който печели този приз. Така името ти остава завинаги в историята на клуба. Какво означава това за теб?

„За мен това е огромна чест. Радвам се, че се нареждам до името на Владислав Стоянов. Знаете каква кариера имаше той и в какви мачове игра с Лудогорец. Радвам се, че съм част от историята на Лудогорец и се надявам да остана в нея с мачове и успехи".

32 снимки

Чий поздрав беше най-специален вчера след успеха?

„Разбира се, че на моето семейство, веднага се чух с тях. Винаги, когато има хубави и нехубави неща, говорим заедно. Чухме се с всички, бяха много щастливи".

Кой беше любимият ти момент от 2021-а година?

„Имах доста такива, станах шампион на България, спечелихме Суперкупата, бяхме на крачка от ШЛ, групите на Лига Европа, но като цяло титлата на страната, която спечелихме".

Моментите, за които най-много съжаляваш или те е яд през миналата година?

„Най-много ме е яд, че не играх срещу Малмьо в първия мач, тъй като бях наказан. Това нещо ме беше доста яд. Това е, няма други неща, за които да съжалявам".

В Топ 3 като подгласници се нагласиха Мартин Камбуров и Георги Йомов. Ако Топ 3 на България зависеше от теб, кои щяха да са там?

„По принцип не бих отговорил на този въпрос, тъй като не искам да давам оценки на моите колегите. Това сте вие журналистите, които дават оценките. Трябва да се гледа и обективно на нещата. Видяхте журналистите как сте гласували, така че – това е. Със сигурност няма да се сложа на трето място“.

Как вървят тренировките при Анте Шимунджа в Турция и какви са впечатленията ти до момента?

„Досега имам само хубави впечатления, доста добри отзиви от моя страна. Лагерът протича перфектно, имахме доста интензивни тренировки. Изиграхме една контрола, остават още четири. Предполагам, че така ще е и до края. Условията за работа са чудесни, клубът се е погрижил всичко да е на високо ниво".

24 снимки

Бързо ли се ориентират в колектива новите попълнения?

„Мисля, че бързо се адаптират. Ние, които сме тук от по-дълго време, аз не се слагам в това число, но се опитваме по най-добрия начин да им помогнем и да дават най-доброто от себе си".

Как се справят младите в Лудогорец, които са на лагера с първия отбор?

„Надявам се да съм в ролята на ментор за тях. Те тренират много добре и сериозно. Никой не им позволява да се отпускат, дават всичко от себе си. Имаме добри млади футболисти и се надявам да им бъде даден шанс за изява. В последния мач и Тихомир и Будинов играха, така че не трябва да изпускат шанса си".

2022-а може да е още по-силна, какво очакваш от себе си и какво искаш за нея?

"Искам да нямам контузии и за това се моля всеки ден. Когато един спортист е контузен, не може да покаже на какво е способен. Другото, което се изисква от мен като работа, раздаване на терена и роля в отбора, ще бъде дадено от мен, тъй като това ми е работата".

Лудогорец 
4 снимки

Ти си може би най-подходящият човек в България, като футболист №1 на България, който може да отправи послание към футболните фенове в България. Какво би било то?

„Бих пожелал първо през тази година да бъдат най вече здрави, да бъдат много щастливи и да имат прекрасни моменти през 2022-а година. Пожелавам им да видят един красив футбол и да се радват на успехите на българските играчи. Дано националният отбор да върви добре и да се радват хората с положителни резултати“, завърши интервюто си Кирил Десподов.