Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори на прескоференция на клуба, в която основната тема бе построяването на новия сектор "А" на стадион "Хювефарма арена", като той предостави любопитни подробности около процеса, както и какъв ще бъде капацитетът на съоражението и какво ще осигурява на гостите на стадиона.

start-photo.bg
25 снимки

"Удоволствие е да ви съобщя, че сме на финалната права за построяването на сектор „А“. Броени дни остават до издаването на разрешително за строеж на новия сектор. Провеждаме и търг за фирми изпълнители, като сме поканили няколко от най-големите строителни компании. Без да се ангажирам с излишни срокове, нашата цел е да започнем максимално бързо разрушаването на сектор „А“ и респективно построяването на новия сектор", започна той.

"В много скоро време Лудогорец ще разполага с един модерен сектор, който освен че ще предлага комфорт на всички посетители, ще бъде достатъчно функционален за екипа, организаращ мачовете, а и за медиите. Концепцията за съораженията е много внимателно обмислена и медиите ще се чувстват много добре на „Хювефарма арена“. Помислили сме и за хората с увреждания, на повечето стадиони в България, пък и на нашия достъпът за тези хора и техният комфорт е на много ниско ниво. След построяването на новия сектор хората, използващи помощни средства, ще имат много лесен достъп", продължи изпълнителният директор.

"Знам, че се интересувате къде ще играе Лудогорец, докато протича ремонтът, имаме концепция, като ще се опитаме така да подредат нещата, ако играем в групова фаза на европейските клубни турнири, УЕФА да ни позволи да сме домакини на собствения си стадион. Това ще бъде много по-сложно, ако е групова фаза на Шампионска лига. Този въпрос остава отворен", добави Петричев.

"Преди да започне разрушаването на сектор „А“ ще построим паркинг на гърба на трибуна „Моци“, за да може да поеме нуждите на различните хора, отговораящи за срещите. Ще има определен дискомфорт за всички нас, докато тече ремонтът, но няма как, това е за добро. Това, което е специфично, идеята е съблекалните да са на трибуна „Моци“. Мислехме да строим нови, но решихме да остане така, а вероятно ще направим подземен паркинг. В новия сектор е предвиден голям музей, фен магазин, бизнес зона, няколко скайбокса и голяма хоспиталити зона, за да можем да отговорим на очакванията на европейските клубни турнири, спонсорите и партньорите, за да предоставим една достойна ВИП зона. С построяването на сектор „А“ ще имаме един доста добре изглеждащ Лудогорец  - комфортен и функционален", коментира той.

"Правим търг за изпълнител на проекта, скоро ще бъде избран и тогава можем да се ангажираме с по-конкретни цифри. Цените на строителството се промениха последните години и няма да мога да бъда актуален сега. Ние сме в срока на договора, който имаме с община Разград и ще бъдем коректен партньор. Във футбола и строителството е трудно да има прогнози, възможно най-скоро ще се случи проектът, но отнема средно около година и половина. Ако успеем по-бързо, ще бъде прекрасно. Най-добре е всичко да бъде изпипано  Секторите са построени така, че нямат нужда да имат чак такава поддръжка. Полагаме сериозни усилия като екип, но качеството на екипа е на много високо ниво", заяви директорът.

"Капацитетът ще нарасне, малко над 12 000 ще бъде. С новия сектор „А“, както и с новите места първа класа за екипа, който организира мачовете, ще стане много по-лесно да отговаря на очакванията. Доста места сме длъжни да предоставим на партньори на УЕФА, което респективно води до ситуации да има сърдити наши партньори. С новия сектор ще отговорим на всички очаквания. Възможно най-скоро, до дни се очаква разрешителното за строеж. Много скоро ще изберем и фирмата изпълнител. Натискането на копчето зависи от построяването на въпросния паркинг. Това е липсващата бръмка във веригата. Лично се надявам това да не отнеме много време, през есента е реалистично да започнем разрушаването на сектора", завърши Ангел Петричев.