Лудогорец  U18 елиминира Локомотив (Пловдив) на полуфиналите на турнира за купата на БФС. След категоричното 4:0 в първия мач в Разград, момчетата на Стефан Славов пропуснаха да победят съперника на реванша под тепетата, като стигнаха само до нулево реми. След успеха "орлите" трябва да се справят с другия финалист в турнира на БФС, за да се класират отново за участие в Младежката Шампионска лига, съобщава сайтът на "орлите".

Въпреки солидната преднина от първата среща, разградчани играха открито и повече търсеха победата. През първото полувреме хубави флангови пробиви на Георги Николов и Валентин Цветанов създадоха доста проблеми на домакините, но на "орлите" им липсваше точният завършващ удар.

През втората част на два пъти добри ситуации за попадение се откриха пред Петър Георгиев, но той не успя да порази целта. В 74-та минута атака на Лудогорец бе спряна с нарушение в наказателното поле. Минута по-късно обаче Хидает Хюсеин пропусна отсъдената дузпа. 

Доволен съм от тактическата дисциплина и духа, с който играхме. Не се прибрахме да пазим резултата, а владеехме инициативата и контролирахме играта. Днес направихме сериозни пропуски, но най-важното е, че сме на финал, коментира след последния съдийски сигнал Стефан Славов.

На финала на турнира за купата на БФС Лудогорец U18 ще срещне победителя от другата полуфинална двойка ЦСКА-София и Септември (София). Мачът за трофея ще се играе на 20 юли на неутрален терен.