Треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си какво ще се случи във футбола след COVID-19, какво трябва да бъде променено в българския футбол и какви хора трябва да застанат начело на БФС в интервю за Евима Спорт.
 
"В България карантината не беше така строга, както в някои други страни. Не мога да си представя как бихме реагирали като народ, ако ни затвореха като сърби и македонци по 86 часа за Великден. Ние все пак имахме право на разходки в квартала, до стадиона от време на време, в магазините и когато още не беше забранено - на плажа за разходка." 
 
"Първото нещо е, че трябва да си променим мисленето -  дали победата е нужна на всяка цена и с всички средства, вместо да се гради отбор и да се играе приятен за хората футбол. Омразата трябва да се спре, а да има повече толерантност между отборите. Да се възпитават младите първо като личности и след това като спортисти. Да се правят инвестиции в базите и в хората, които се занимават с футбол.
 
Аз отдавна съм привърженик на идеята, че футболните клубове сами трябва да си определят съдбата и бъдещето. Футболният съюз да се занимава с аматьорски футбол и националните отбори. Изпълкомът направи много добре, като взе решение за спирането на първенството. Второто важно решение на този Изпълком трябва да е насрочване на конгрес и дотам. Във футбола трябва да влязат нови лица."