Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив приема днес от 18:45 часа Берое на „Лаута“. „Черно-белите“ са на гребена на вълната след историческия успех в сряда, но ще направят всичко по силите си, за да зарадват верните си привърженици. Двубоят се явява без никакъв залог, след като „смърфовете“ си осигуриха квота за Европа, докато заралии не са изявили такива амбиции през този сезон, а градят отбор за бъдещето. Но двубой по оста Пловдив – Стара Загора винаги е бил интригуващ.


Двубоят между Локомотив Пловдив и Берое може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Както винаги Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на "Лаута"


Все още водени от еуфорията след спечелването на Купата на България, възпитаниците на Бруно Акрапович ще се опитат да затвърдят добрата си форма пред собствена публика. Босненският специалист със сигурност ще иска от футболистите си да подходят сериозно към мача, защото времето за подготовка за квалификациите на Лига Европа е малко и двубоите от първенството ще се явяват като репетиции за важните срещи през август. За срещата с Берое наказани са Мартин Луков и Борсент Карагарен, което ще позиционира под рамката героят от дузпите срещу ЦСКА – Илко Пиргов. Лошата новина за Бруно Акрапович е контузията на Лукас Масоеро.

Берое ще иска отново да се върне на победния път, след като в последните два кръга записа две загуби – от Лудогорец и Левски. Треньорът на старозагорци Димитър Димитров има проблеми по окомплектоването на състава си. Контузени в лагера на Берое са Душан Перниш, Ибрахима Конте и Стив Фуртадо. Този мач е по-специален и за Мартин Камбуров, който ще има отново възможността да порази вратата на бившият си клуб. Берое ще се опита да спре негативната тенденция от последните мачове на „Лаута“. Заралии записаха две последователни загуби с 0:3 и 1:4 от Локомотив и ще се стремят да не допуснат трета.