„Мисля, че първенството ще бъде излъчено”, заяви след днешното заседание на изпълкома президентът на БФС Борислав Михайлов. Най-висшият ни футболен орган се събра да бистри проблема с ТВ правата, след като се появиха индикации че излъчването на шампионата е пред провал. Преговорите с телевизиите, които закупиха правата се водят от членовете на Изпълкома Гриша Ганчев, Камен Костадинов и Валентин Михов, изпълнителния директо на БФС Борислав Попов и финансовия директор на Левски Константин Баждеков.

„До този момент имаше пет срещи за ТВ правата. Днес беше най-официалната. В началото различията бяха много големи. Всички разбирате в каква криза живеем. И клубовете, и телевизиите са склонни на компромиси. Сега вече се доближаваме много. Надявам се следващата седмица да приключим с този въпрос и да бъдат сигурни зрителите, че ще наблюдават мачовете по телевизията”, категоричен бе легендарният вратар.

„Всичко е породено от икономическата криза и намаляването на рекламния пазар. Заради това е и предоговарянето. Никъде в договора не е записано, че на даден стадион трябва да има осветление и какъв цвят трябва да е тревата. Има си критерии, които клубовете изпълняват. На много места, нещата се подобряват – вижте какъв стадион се появи в Ловеч. Така че, който има средства и иска – може. Това се вижда. Предоговарянето на договора не е породено от неизпълнени условия от клубовете, а само от кризата”, внесе яснота за предоговарянето на договора Михайлов.

„Проблемът с пиратството е сериозен. Снимат се мачове и след това се качват по интернет сайтове. За съжаление нищо не можем да направим, освен да се опитаме да помогнем. Клубовете не трябва да допускат телевизии, които не са лицензирани да снимат мачовете. Но ако има някой фен, който пиратства, няма как да го контролираме”, каза още Боби.

„В нито една държава футболният съюз не помага на клубовете. Тук им помагаме като правим компромиси. Обмисляме да намалим или евентуално да премахнем паричните гаранции за участие в първенството. Чрез лицензирането и парите от ТВ права, бихме могли да си върнем парите, които те ще дължат ако не си плащат съдийските такси, наказанията и т.н.”, разкри бъдещите намерения на футболната ни централа нейният бос.

„Няма как да получим гаранции, че даден клуб е финансово стабилен. Лицензирането е за минал период. Кризата уж си минава, но всъщност си набира скорост. Всеки момент с всеки един клуб може нещо да се случи. Надявам се отбори, особено от Б група да могат да започнат първенството. Пратили сме им писма и искаме да потвърдят участието си. Иначе ще бъде много тежко”, завърши Михайлов.