Националният тим, който ще представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико догодина, ще получи официално името „Отбор на надеждата” в края на тази седмица. Това ще стане по време на коледния турнир на участниците в проекта Homeless World Cup Bulgaria, който ще се проведе в събота преди обяд в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”.

Кръстник на отбора ще бъде известна личност, чието име ще се пази в тайна до деня на събитието, а свещенодействието ще бъде отслужено от отец Иван от с. Нови хан.

В състезанието в събота ще се включат близо 70 младежи от София, Пловдив и Варна, които живеят в центрове за временно настаняване или при много лоши битови условия. До края на месец май следващата година легендата на българския футбол Димитър Пенев ще селектира измежду тях осемте национали, които ще играят на Мондиала в Мексико.

Всеки от участниците в проекта ще получи по време турнира коледни подаръци от генералния спонсор на инициативата. Организаторът на проекта също е подготвил много изненади за бездомните младежи, като една от тях ще бъде демонстративен двубой срещу сборен тим на най-добрите фрийстайл футболисти в София. Очаква се на турнира в събота да присъстват представители на Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община, БФС и треньорския щаб на националния отбор по футбол.