Един от големите мобилни оператори у нас ще бъде първият генерален спонсор на бездомните младежи, включени в проекта за социална интеграция чрез футбола Homeless World Cup Bulgaria. Това бе потвърдено официално от маркетинговия отдел на GLOBUL пред организатора на инициативата „Спортс Мениджмънт България”. Очаква се договорът да бъде подписан на специална пресконференция идната сряда.

В проекта Homeless World Cup Bulgaria участват близо 70 момчета и момичета от София, Пловдив и Варна, които нямат дом или живеят в крайно незадоволителни социално-битови условия. Те провеждат тренировъчен процес два пъти седмично и се състезават в турнири помежду си, за да се подготвят за евентуално участие на световното първенство за бездомни хора в Мексико догодина.

Официалното решение за включването на България в Мондиала ще бъде обявено в началото на идната седмица от организатора на състезанието –фондация Homeless World Cup.

Включването на телекомуникационната компания като генерален спонсор на проекта не е изненада, тъй като компанията има дългогодишно партньорство с футбола. От няколко сезона мобилният оператор е генерален спонсор на ЦСКА и „Литекс”, а до миналата година подкрепяше и представителния тим на България.