Един от основните футболисти на Спортист (Своге) Симеон Атанасов ще се прибере в България утре и ще бъде на линия за баража за влизане в "А" група срещу Видима-Раковски. Срещата е в неделя от 17.00 часа.

Атанасов е на гости на родителите си в Испания и едва за утре е намерил полет, с който да се върне в София и да се присъедини към съотборниците си.

В Своге очакват с нетърпение втория шанс за влизане в елита.Както е известно, Спортист загуби от Черноморец-Поморие първия бараж в началото на месеца, но след като Поморие не получи лиценз за "А" група, Спортист и Видима ще определят последния член на елита.

Успоредно с подготовката за баража в Своге работят и по лятната подготовка на отбора. В клуба вече са уредили 5 контроли, като ще бъдат изиграни още няколко проверки по време на лагера в Банско, които все още се уточняват, информира БТА.

Първата контрола на Своге е на 6 юли срещу Ботев (Враца) от 10.30 часа в Правец.

Другите контроли на тима са на 8 юли от 18.00 часа срещу Локомотив (София) в София, 9 юли от 18.00 часа срещу Миньор (Перник) в Самаков, на 23 юли срещу израелския Апоел (Квар Саба) от 18.00 часа на комплекс Царско село и на 27 юли срещу Монтана от 11.00 часа в Правец.

От 11 юли Спортист ще бъде на 10-дневен лагер в Банско.