Легенди на сръбския футбол пристигат във Велико Търново за демонстративен мач срещу ветераните на “Етър”. Срещата е по покана на великотърновския клуб и е част от проявите по официалното представяне на “виолетовия” тим за новото първенство.

Футболният празник е в събота на стадион “Ивайло”. Националният отбор на Сърбия (ветерани) излиза от 16:00 ч. срещу ветераните на “Етър”. Делегацията от западната ни съседка се води лично от Драган Джорджевич, който е зам.-председател на Футболния съюз на Сърбия и президент на “Синджелич” (Ниш), както и от директора на сръбските национали ветерани Драголюб Гайевич.

Куп известни имена ще видят великотърновските фенове – Зоран Миркович, с 59 мача за националния тим и участник на Мондиал-98, играл в “Партизан”, “Фенербахче” и “Ювентус”, Деян Говедарица, с 29 мача и участник на Мондиал-98 и Евро-2000, играл във “Войводина”, “Ниймеген” и “Лече”, Зоран Симович, с 10 мача, играл в “Напредак”, “Хайдук” и “Галатасарай”, игралия в “Цървена звезда”, “Лече” и “Сампдория” Ненад Сакич, в “Београд”, “Славия” (Сф) и “Нюрнберг” Раде Тодорович, Драгиша Бинич, Славолюб Янкович и др. Селекционер на тима е Миле Станкович.

Сръбските легенди ще срещнат шампионския тим на “Етър”, за който излизат Калоян Чакъров, Бончо Генчев, Миро Байчев, Сашо Христов, Андриян Гайдарски, Георги Георгиев, Генчо Генчев и др.

След тази среща от 18:00 ч. пък започва мачът между настоящия тим на “Етър” и сръбския “Синджелич” (Ниш), преди който официално ще бъде представен пред публиката съставът на “виолетовите” за новия сезон.