Румил Жотев ще води временно втородивизионния Ком-Миньор Берковица до намирането на постоянен старши треньор, съобщиха за БТА от клуба.

 

Пернишкият специалист, който има необходимия треньорски лиценз А, ще дебютира на кормилото на отбора в регионалното дерби Ботев Криводол в осмия кръг от първенството в събота от 17.00 часа на стадион Христо Ботев във Враца.

 

31-годишният Жотев замени на поста уволнения заради слаби резултати Димитър Стоилов. Стоилов беше освободен след загубата от Чавдар Етрополе с 1:5 като гост в седмия кръг на Западната Б група, след която отборът се свлече на последното 12-о място без победа и а актив от само 3 точки.

 

За двубоя с Ботев Криводол Жотев няма да може да разчита на полузащитника Деян Колев и на котдивоарския нападател Джонатан Нантджу, тъй като двамата основни футболисти от състава са наказани.

 

Капитанът Антон Вергилов и играещият помощник-треньор Никола Бойчев се оплакват от леки контузии, но ще бъдат на линия за двубоя в събота. Президентът на Ком-Миньор Васил Маринов продължава преговорите със стража Тодор Кючуков.

 

Очаква се до края на седмицата бившият вратар на ЦСКА да даде окончателния си отговор дали ще приеме офертата на тима от Берковица.