Старши треньорът на Нафтекс Алекси Желязков поздрави своите футболисти за характера, който проявиха в мача срещу Дунав Русе през уикенда.

Шейховете спечелиха с 1:0 срещата от 12-ия кръг на Източната Б група, но въпреки че категорично надиграха съперника си, стигнаха до гол едва в последните минути на двубоя.

„Имахме много чисти положения за гол през първото полувреме и ако бяхме ги реализирали, щяхме да запишем убедителна победа. Но това е футболът, а все пак и Дунав е добър отбор”, каза Желязков.

„Може би с наближаването на края на полусезона напрежението върху футболистите се увеличава, тъй като вече се очертаха трите тима, които ще се борят за влизане в А група. Искам да поздравя отбора за характера, който прояви най-вече през второто полувреме. Благодарение на него успяхме да спечелим мача. Ако проявим този характер и в Пловдив, смятам че много трудно ще загубим”, заяви още наставникът на Нафтекс и добави, че неговият отбор ще играе за победа и в предстоящото гостуване на прекия конкурент за влизане в елита – Спартак Пловдив.

„Според мен Спартак е един от най-стойностните и балансирани отбори в групата, но смятам, че имаме много големи шансове срещу тях. Така че отиваме в Пловдив за победа, както във всеки един мач досега. В България няма непобедими отбори, така че бием Спартак и си решаваме първия полусезон”, отбеляза Алекси Желязков.