Старши треньорът на Нафтекс Алекси Желязков изрази недоволство от съдийството при вчерашната победа на неговия тим над Панайот Волов (Шумен) с 2:0. Малко преди края на първото полувреме главният съдия Венцислав Кознички изгони наставника на „зелените”, който се опита да се защити, след като бе обиден от футболист на съперника.

„Изключително недоволен съм от представянето на главния съдия Венцислав Кознички, който изтърва мача още в самото начало и ни попречи да играем футбол, като постоянно накъсваше играта. Ако този рефер се е опитал да свири 50:50, значи няма място във футбола. Другият вариант е да е подкрепял отбора на Волов, което води до същия извод. Не трябва да се гледа само съдийството в „А” група, а същевременно да не се обръща никакво внимание на реферите в по-долните дивизии”, заяви Желязков, цитиран от официалната страница на Нафтекс.

Желязков изрази претенции и към четвъртия съдия Драгомир Драганов, който по думите му е чул обидните реплики по негов адрес, но вместо това е сигнализирал на главния арбитър за негово провинение. „Недопустимо е четвъртият съдия да чуе как футболистът на Волов ме обижда и вместо да има последствия за играча, той да поиска аз да бъда изгонен”, отбеляза наставникът на Нафтекс.