Защитникът на Нафтекс Мартин Ковачев няма да може да вземе участие в утрешния двубой от 20-ия кръг на Източната „Б” група срещу Марица (Пловдив). Централният бранител е със счупен нос, след като бе ударен с лакът в лицето от футболист на Любимец при нулевото равенство между двата отбора преди седмица.

Ковачев няма да се подлага на хирургическа интервенция, но ще бъде извън игра още няколко дни. Лекарският щаб на „шейховете” ще прецени дали той ще бъде на разположение на старши треньора Диян Петков за гостуването на Миньор (Раднево).

Под въпрос за срещата с Марица са нападателят Петър Колев и полузащитникът Стамен Ангелов. Първият все още не е напълно възстановен от разтежение в бедрото, а Ангелов продължава да лекува травмата в глезена, която получи в мача с Любимец.

Продължава възстановяването и на вратаря Мирослав Радев, и халфа Пламен Димитров. Радев ще започне тренировки следващата седмица, след като близо месец имаше проблеми с коляното. Димитров също е близо до завръщане в игра, след като вече няколко дни се подготвя на облекчен режим.

Мачът с Марица (Пловдив) е утре от 17,00 часа на стадион „Лазур” в Бургас. Двубоят ще бъде ръководен от съдийска бригада от столицата, начело с Таско Тасков и помощници Венцислав Гаврилов и Ивайло Милков.