Защитникът на Нафтекс Велин Дамянов отпада от сметките на старши треньора Диян Петков за предстоящия мач с Калиакра (Каварна). Централният бранител се подготвя на облекчен режим вече втора седмица, след като получи разтежение при победата над Марица (Пловдив) (3:0). Травмата попречи на Дамянов да вземе участие и в гостуването на Миньор (Раднево), което неговите съотборници спечелиха с 5:1.

Под въпрос за срещата с Калиакра са халфовете Цветомир Валериев и Георги Алексиев. Двамата също тренират отделно от останалите си съотборници и все още не е ясно дали ще успеят да се възстановят навреме за предстоящия двубой. Подобно е положението и на централния нападател Стефан Тошков, който получи травма на вчерашната тренировка на тима.

На пълни обороти вече се готви титулярният вратар на „шейховете” Янко Георгиев. Стражът лекуваше вирусно заболяване, заради което пропусна срещата в Раднево.

Мачът Нафтекс – Калиакра ще бъде ръководен от пловдивска съдийска бригада, начело с Ивайло Бозев и помощници Петър Тарълов и Димитър Манолов. Четвърти арбитър на срещата ще бъде Райчо Райчев от Сливен.