Защитникът на Ботев Пловдив Радослав Бачев ще пропусне остатъка от сезона в „Б” група. Бекът на „канарчетата” е с микрофрактура и разтегнати връзки на левия глезен след двубоя със Спартак Вн, загубен от „канарчетата” с 0:1. Бачев ще прекара следващите 20 дни с шина на крака, след което ще му бъден нужен и период за възстановяване.

Радослав Бачев бе замесен в най-възловите ситуации в двубоя. Първо той направи дузпата, от която падна единственият гол, а по-късно помощник реферът Ивайло Милков отмени негов редовен гол, заради засада на Деян Христов.

Видеозаписът след мача показа, че арбитрите за сгрешили, тъй като в момента на удара към вратата Христов е пред последния в защитата на домакините. След като видяха ситуацията на каданс от щаба на Ботев пуснаха жалба срещу съдийството, като освен това положение, гостите имат претенции за неотсъдена дузпа срещу Йордан Христов.

Днес футболистите на Ботев направиха възстановителна тренировка. След заниманието в петък отборът ще бъде пуснат в почивка до понеделник, когато започва подготовката за домакинството на Етър на 21 април.