Защитникът на Ботев Пловдив Мартин Димов ще претърпи операция на коляното. Той се контузи по време на контролата на „канарчетата” срещу Спартак Плевен и бе заменен принудително още в 20-ата минута. След направения ядрено-магнитен резонанс стана ясно, че бранителят е със скъсан менискус на дясното коляно.

Димов ще мине на преглед и при признатия специалист д-р Тони Георгиев, който трябва да прецени дали е засегната и някоя от връзките на коляното. След окончателната диагноза ще се разбере колко ще отсъства от терените едно от новите попълнения на „жълто-черните”. При всички положения обаче, контузията ще отложи официалния дебют на Мартин Димов за Ботев, тъй като защитникът със сигурност ще пропусне началото на сезона в „Б” група.

В същото време треньорският щаб на Ботев иска да измести за по-късно началният час на контролата с Видима Раковски. Двубоят е в сряда, 20 юли, от 18.00 часа в Севлиево, но желанието на пловдивчани е срещата да започне най-рано в 18.30 заради жегите.

Междувременно Ботев покри изискването на БФС всеки клуб да назначи човек на поста „отговорник по сигурността”. Такъв при „жълто-черните” вече е бившият полицейски служител Гълъб Костадинов, който ще координира отношенията между клуба, полицията и феновете преди, по време и след официалните мачове на отбора.