Старши-треньорът на Ботев Адалберт Зафиров беше изненадан след мача Ботев – Добруджа от бавния футбол, демонстриран от двата отбора. В събота врачани паднаха с 0:1 от добричлии в среща от програмата на 16-я кръг.

„Като цяло съм изненадан от нивото на футбола в „Б” група – той беше бавен, муден... Отборът ми игра не това, което може, а при положенията пред нашата врата направо заспиваше. От там дойдоха и проблемите ни. Първите 30 минути не бяхме на ниво, но след това бяхме по-добрия отбор на терена, повече търсихме победата, но... липсата на концентрация в последните 5 минути ни костваше тази неприятна загуба”, заяви Зафиров.

Наставникът на врачани допълни, че въпреки поражението „момчетата се вложиха максимално в мача, но се вижда къде са проблемите ни. Трябва да продължим да работим и да ги изчистваме. Нищо не е станало, защото мачовете до края са много, а нивата – дълга. Футболът е една игра, в която трябва да имаш и късмет, за да победиш. Днес късметът не беше с нас”, това допълни треньорът на врачани и обеща, че тимът му ще спечели следващото домакинство след седмица срещу Созопол.