Врачанският Ботев започна от понеделник подготовката си за следващия мач от първенството. В петък тимът на Адалберт Зафиров гостува на Черноморец в изтеглен мач от програмата на 28-ия кръг. Срещата е от 15.30 часа на 27 март в Бургас и ще се изиграе по-рано заради ангажиментите на терените в региона по провеждането на европейското първенство за юноши до 17 години през месец май.

След домакинския успех с 3:1 над Септември Симитли старши треньорът на врачани Адалберт Зафиров заяви, че продължава да разчита на всички футболисти в състава, а не само на тези, взели участие в мача

„Аз въртя много хора. Дал съм шанс на абсолютно всички без трима-четирима, на които още не съм дал възможност да се докажат. Но и техния момент ще дойде. Аз съм от хората, които дават шанс на футболистите – който го вземе – вземе, който не го вземе, трябва да седи на пейката или да гледа мачове от трибуните“, коментира Зафиров.

„Нас ни притиска изпадане от групата и не можем да си позволим да правим много големи експерименти! Промени се правят в един отбор, който не върви. Ние спечелихме, значи сме намерили верния път и продължаваме да го следваме със същите хора. Като се промени ситуацията, ще реагираме”, каза още той.

По отношение на плеймейкъра Петър Петров наставникът също беше категоричен, че на този етап само неговото място е в отбора, тъй като халфът се е нагърбил със задачата да организира играта на врачани. Петров беше грешникът, изпуснал дузпата срещу Созопол, след която тимът записа нова домакинска загуба. С играта си срещу Септември миналата събота обаче халфът изкупи вината си за пропуска от „бялата точка”, допълни Зафиров.

„Не мога да не съм доволен от представянето на Петър Петров, който в момента е нашият основен мотор, нашият двигател. Той е човекът, който дирижира играта ни… Да, случва се да греши, но е нормално за един мач, ако през теб минат 40-50 топки, да сгрешиш няколко. Все пак има терен, има противник и ти играеш толкова, колкото ти позволи терена. Доволен съм от Пепи Петров, защото той се нагърби със задачата да организира играта ни и според мен се справя. Той е страшно полезен за отбора и разчитам на него”, завърши наставникът на Ботев Враца.