Легендата на българската естрада Васил Найденов ще бъде в основата на музикалната програма навръх 100-годишнината на Ботев Пловдив. Той ще изпълни част от своя репертоар по време на тържеството в Концертна зала на Пловдивската филхармония.

Събитието започва в 17.30 часа 12 март (понеделник). В музикално-сценичната част участват още Хорът на пловдивските момчета, Фолклорен Ансамбъл „Тракия” и клубът по художествена гимнастика „Тракия-Елит”. По време на тържеството ще бъдат отличени ветерани на Ботев, които ще получат почетни знаци от ръководството на клуба.

Заради ограничения капацитет в залата от 550 места, от Ботев поясниха как ще става влизането в нея. Официалните гости и „жълто-черните” ветерани ще заемат първите редове в Концертна зала. За членовете на Сдружение ФК „Ботев” също има обособени места, като всеки един от тях трябва да носи членската си карта, с която да се легитимира. Събитието ще бъде излъчвано на специално поставена за целта видеостена извън сградата.

След края на тържеството, в 19.12 часа небето над Пловдив ще се изпъстри от мащабна заря, след което музикалното шоу ще продължи на площад Централен, отново с участието на Васил Найденов.

Програмата в деня на вековния юбилей на Ботев започва в 16.00 часа в Художествената галерия, където посетителите ще могат да видят най-ценните трофеи завоювани от най-стария български клуб и неговите футболисти.