Шестият събор на феновете на Дунав Русе се проведе на 30 август, неделя. По традиция спортно-развлекателният комплекс "Новекс" в района на Образцов чифлик край Русе бе огласен от дунавски песни в почивния ден.

Проведоха се и традиционните турнири по футбол, тенис на маса и др., като отново не мина и без атрактивни скокове в местния басейн.

Най-голям интерес и много емоции отново предизвика футболният турнир на един от терените в комплекса, който бе подходящо украсен с дунавски знамена.

Първият гол в надпреварата реализира Свилен Чобанов за тежкия отбор на "100 кила" срещу "Поп фолк". Шампиони обаче станаха момчетата от "Поп фолк", които надделяха с дузпи над "НЛО", а трети остана "100 кила".

Феновете на Дунав Русе

източник: ПФК Дунав Русе

Голмайстор в турнира стана Томислав Димитров от "Поп фолк". За най-добър играч пък бе определен Диян Димитров от НЛО, а за най-добър вратар - Теодор Коев от "Поп фолк".

Много емоции предизвика и второто издание на надпреварата по фенски петобой. В него младежите демонстрираха бързина, координация и прецизност в дисциплини като бягане, скачане с чувал, целене на мишени, прескачане на препятствия, а за финал те трябваше да преплуват на дължина басейн, след което да изпият ледена бира и да извикат "Само", получавайки от останалите отговор - "Дунав".  Най-бърз в петобоя бе Момчил Колев, който изпревари с броени секунди миналогодишния победител Диян Димитров.

Естествено важна част от събора бяха и дебатите за организацията на подкрепата на отборите, носещи името на голямата река през новия сезон.