Бебе се роди по време на футболен мач в Дупница. Момченцето тръгнало да излиза на бял свят по време на срещата между дупнишкия Марек и Добруджа. От вълнение дали любимият й Марек ще спечели, бъдещата майка започнала да ражда преждевременно. Няколко часа по-късно в дупнишката болница се появил малкият Марек, предава NowaNews.bg.

Необикновеното начало на едно раждане тръгва от стадион „Бончук“ в Дупница. Тогава денят за феновете на местния футболен отбор Марек е повече от вълнуващ. Срещата е решаваща за бъдещето на отбора в „А“ група. За да подкрепят любимците си, на стадиона идват бременната в девети месец Десислава и мъжа й Димитър.

На стадиона обаче настава напрежение. Марек е на крачка от голямата си мечта да влезе в „А“ група и точно тогава водите на бъдещата майка изтичат.

Малко по-късно в дупнишката болница проплаква малкият Марек. Името на детето си родителите избират категорично – без да се двоумят го кръщават на любимия отбор. Целият фен клуб идва на навести бебето. Не пропуска и изписването.

А мачът, ознаменуван с рождението на Марек, завършва 0:0 – достатъчен резултат за отбора, за да остане в А група.