Нов план за ускорени действия по ремонта на стадион "Христо Ботев" във Враца трябва да засили дейностите по спортното съоръжение. За това призна в началото на седмицата градоначалникът Николай Иванов.

Според него, трябва "да се изготви екшън-план", тъй като между общинската управа и министерството на младежта и спорта липсва стиковка на ангажиментите и сроковете за окончателното завършване на ремонта.

Съгласно постановлението за финансиране на ремонта, средствата за дейностите трябва да бъдат усвоени до края на месец декември. А според договора с фирмата-изпълнител "Спортни настилки", ремонтът ще продължи pet месеца, т.е. до месец март.

През тази седмица строителите подхващат смяната на трибуните, предвидени за обновяване в първия етап – а те са „Б-1” и „Г-1”. Отделно от това се извършва ремонт на административната сграда на спортното съоръжение.

Според кмета на Враца Николай Иванов, е напълно реалистично по-бързото завършване на първия етап от ремонта и започването на втория. Проектът за рехабилитацията на стадиона е за около 5 000 000 лева, той беше спечелен от общинската управа, а финансирането идва от спортното министерство.