Ганайският футболист Лоуренс Тетех пристигна на проби в Калиакра и проведе първа тренировка с тима от Каварна. Той е втория ганаец, дошъл на проби, след като сънародникът му Принс Апонсах вече трети ден е тук.

„Това е Лоуренс Тетех, представи го президентът на клуба Венци Василев. Пристигна вчера и днес вече тренира с отбора. Тетех е на 24 години и е офанзивен халф, който играе зад нападателите. Ще ги пробваме заедно с другия ганаец в контролите и старши треньорът Филип Филипов ще прецени дали стават за нашия отбор. В Б група имаме право само на един чужденец. С нас започна подготовка и Николай Иванов, който идва от Своге.”

Пристигането на Тетех съвпадат с поредното застудяване в Каварна. По по-студено време пристигна преди това сънародника му Принс Апонсах. Той е на 20 години и играе като ляв външен халф.

От днес отборът на Калиакра, трети в класирането на Източната Б група, бе събран на подготвителен лагер в хотел „Каварна”. До неделя каварналии имат две запланувани контроли – с Шабла на 20 януари и Добруджа на 23 януари.

В неделя от 11 часа на градския стадион ще е най- престижната контрола - с шампиона Левски.