Само членовете на ФК Волов които са с право на глас и журналисти ще бъдат допуснати до сесийната зала на Община Шумен, където на 10 януари от 11,00 часа ще се проведе Общото събрание на футболен клуб Волов. На това събрание ще се трябва да се избере нов президент на Волов и да се реши основният проблем на шуменския футбол – оставането при професионалистите.

Халфът на Волов Кяшив Фахрединов в момента е на проби в отбора на „Сливен”. Фахрединов е поканен от съгледвачи на елитния български отбор. Ако не бъде одобрен Фахрединов ще има възможност да се върне в състава на Волов.

Датата 12 януари остава като начална за старт на подготвителния период на състава на шуменския мъжки отбор.

Все още не е известно дали ще има нови имена в състава на Волов за пролетния полусезон. За арбитража в Българския футболен съюз от шуменския футболен клуб са заявили желание договорът на Любомир Величков за преотстъпването на футболиста на Волов от тима на Вихрен да бъде преустановен.

Шест са контролите, които шуменци са договорили до момента за подготвителния период преди пролетния полусезон в Източната Б футболна група.

В края на януари, на 22 и 24, в курортен комплекс „Албена” „Волов” ще изиграе приятелски срещи с отборите на ЛокомотивСофия и Спартак Варна. На 28 януари Волов ще играе с Калиакра Каварна, като мястото ще бъде уточнено по-късно в зависимост от времето. През февруари предстоят още поне четири контроли.

Двете са със Светкавица Търговище, едната с Доростол Силистра. В момента се водят преговори с отбора на Добруджа за приятелска среща. Със сигурност ще има някои промени в програмата за контролните срещи, но от шуменския клуб се стремят последните проверки преди първенството да са домакински. В първите два мача от пролетния полусезон шуменци ще посрещнат последователно отборите от Стара Загора – Локомотив и Берое.