Отборът на Волов Шумен започна подготовка с 23 футболисти. Пред играчите на тима бе представен и новият старши треньор Георги Мирчев. Пред журналистите наставникът заяви, че не се притеснява от трудностите и се надява да се сложи ново начало за футбола в Шумен.

„Ще искам здрава работа от момчетата. Още от днес започвам селекцията. От добри футболисти няма да бягаме, но няма да взимаме играчи на всяка цена. Ще има много нови футболисти. До края на подготовката ни трябва да избистрим състав от 25 души, които да са гръбнака на тима. Познавам отбора на Волов. Надявам се с късмет и общи усилия нещата да изглеждат по друг начин. Бях поканен за треньор от Петър Атанасов, но присъствието на новите хора се оказа решаващо за идването ми”, сподели Георги Мирчев.

23 футболисти започнаха тренировки на стадион „Панайот Волов” вчера. Всички момчета бяха от състава на шуменския тим, който успя да оцелее през пролетта в Източната „Б” футболна група.

Освободен от състава е Калоян Ангелов, който сам е изразил желание да си търси друг отбор. В понеделник шуменци тръгват на лагер в Пампорово. Подготовката им там ще продължи до 15 юли. По време на лагера ще се проведат и първите контроли на шуменци. Засега е известен единият съперник. Това ще е отборът на Академик София.