„В десет дневен срок да се сключи договор с новия спонсор и във връзка с това Общото събрание на ФК „Волов” не разгледа и не взе решения” – това гласуваха членовете на Общото събрание на ФК „Волов”.

Бомбата за нов спонсор на шуменския отбор бе хвърлена в началото на сбирката от зам. кмета по стопански въпроси и икономическо развитие на Община Шумен Митко Киров.

Киров от името на кмета на Общината Красимир Костов благодари на досегашното ръководство на ФК „Волов” и заяви, че през тази седмица са водени разговори с човек, който да стане генерален спонсор на шуменския клуб. Сделката за финансирането на тима трябва да се финализира максимум до 10 дни. Киров не каза името на новия благодетел на шуменския отбор.

Споменато бе само, че е национално известен човек, занимава се с футбол, спонсор е на футболен отбор. На въпрос какви са гаранциите, че спонсор ще има, Киров отговори, че не е малко името на кмета, който се е ангажирал с проблема и отговорът на неизвестния благодетел, който е заявил, че поема ФК „Волов”.

Сегашният президент на ФК „Волов” и ръководството Управителния съвет на клуба разбраха за новата ситуация около клуба минути преди началото на Общото събрание.

Засега това ръководство остава до провеждането на ново събрание.

Петър Атанасов се ангажира да каже за новата ситуация на първата тренировка на тима, която е насрочена за 14 часа в понеделник.