Отборът на Витоша Бистрица победи Калиакра с 1:0 на стадиона в Каварна в среща от 22-ия кръг на "Б" група. "Бистришките тигри" спечелиха двубоя за оцеляване в групата с човек по-малко, с гол в добавеното време и усложниха сериозно положението на тима от Каварна в зоната на застрашените от изпадане.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на домакините, като с пропуски пред вратата на Витоша се отличиха Георги Станчев и Александър Димитров. Играчите от Бистрица се бранеха, но достигнаха до едно, много чисто голово положение.

В 39-ата минута те контраатакуваха остро Георги Амзин стреля с глава в опразнената врата на Калиакра, но Пламен Кожухаров изчисти топката от голлинията.

В 44-ата минута съдията показа директен червен картон на Ангел Стоянов за нарушение срещу Беадир Беадиров на границата на наказателното поле и Витоша доигра мача с човек по-малко.

През втората част отборът на домакините отново доминираше, владееше изцяло топката, но играчите му демонстрираха учудващо неумение в завършващата фаза на атаката. За Калиакра можеха да открият резултата Беадиров от метър след продължително разбъркване и Боян Илиев, който шутира над напречната греда.

Голът на победата отбеляза Йордан Върбанов в първата от 4-минутното продължение на срещата при контраатака на Витоша. Голмайсторът преодоля двама от защитниците на домакините и вкара топката в мрежата на Калиакра за 0:1.