Старши треньорът на Калиакра Каварна Вили Вуцов заяви пред Гонг, че е убеден, че неговият тим ще спечели дербито в Източната Б група този уикенд срещу тима на Сливен.

„За хапване няма да говорим, по-важното е, че тренирахме, имаме дребни проблеми, но горе-долу всичко е наред преди мача. При нас винаги е имало феърплей, въпреки че всички отбори срещу нас играят на максимума на възможностите, но ние също ще бъдем максимално концентрирани. Със сигурност интересът към този мач е голям”, сподели Вили Вуцов.

„Силно казано съдбовен е този мач, но е много важен, ако не спечелим първото място ще остане мираж за нас. Убеден съм в едно обаче, че ще спечелим. Не само на Цонко Цонев, на всички ни се иска да успеем. Трудно ще е, но съм убеден, че ако победим в този мач първенството тепърва започва. Познавам кметовете и на двата града, уважавам ги и двамата. Те са разумни хора”, допълни Вуцов, по повод т.нар. дерби на „кметовете”. Кмет на Каварна е Цонко Цонев, който е изключително запален по футбола, а на Сливен – Йордан Лечков.

Колкото до реферът Цветан Георгиев, който ще ръководи този мач треньорът заяви: „Не искам да подклаждам огъня, но и на трите наши гостувания, ако реферите бяха безпристрастни и трите мача щяхме да ги спечелим, но не е фатално. Мисля, че щом един от най-добрите ни международни съдии ще ръководи този мач е предпоставка всичко да е по правилата.”

В ефира на Дарик радио Вили Вуцов бе включен в конферентна връзка с наставника на Сливен, като двамата не пропуснаха да се „заядат” в рамките на нормалното: „Не съм искал да го обидя, ако нещо се е почувствал обиден , че съм му казал „момчето”, се извинявам. Нашата група наистина е по-силна от Западната. Нашите отбори са по-добри, това че някои тимове не записват загуби в първенството малко ме учудва. Мачът обаче ще покаже най-добре какви са истинските възможности на отборите. Нямам никакви скрупули, нито да се сърдя на треньора или ръководството на Сливен. Нормално е да си стиснем ръцете след мача. Мисля, че съвсем реално е да се играе един добър мач. Ще поздравя хората от другата страна, както и да приключи мача, ако разбира се, те нямат нищо против”, заяви наставникът на Калиакра Каварна.

„Нашият отбор победи стойностен тим като Локо Пд в А група на четвъртфиналите за Купата на България и се вижда, че не е толкова слаб отборът ни, въпреки че някои искаха да омаловажат успехите ни”, завърши Вили Вуцов.